MORE ACTS

Robbert Fossen & Dave Warmerdam

  • Facebook Social Icon

Robbert Fossen heeft inmiddels een flinke staat van dienst in de Nederlandse blues-scene. Een paar jaar geleden bracht hij als een soort coach een avond door in de oefenruimte met een groepje kinderen van 9 t/m 13 jaar oud. Hij was dusdanig onder de indruk dat hij dit 'bandje' als openingsact neerzette op een door hem georganiseerde bluesnight in Lisse.

Dave was de toen 13-jarige getalenteerde pianist van die formatie.


Sinds eind 2015 spelen Robbert en Dave als duo samen, naast nog wat andere projecten, waaronder de 12-koppige Memphis Soul Stew.
Als duo spelen ze vooral de blues uit Chicago met nummers van Otis Spann, Muddy Waters, John Brim. Maar o.a. bij de Memphis Soul Stew zitten ook nummers van Ray Charles, Bill Withers, Sam Cooke, Solomon Burke en The Staple Singers in het repertoire.

In oktober 2016 wonnen ze als duo de Dutch Blues Challenge, en behaalden vervolgens begin februari 2017 de halve finale op de International Blues Challenge in Memphis.

Eline Boshuizen van NH-Nieuws reisde mee naar Memphis en maakte deze documentaire.

Dave Warmerdam & Lothar Wijnvoord

Met Lothar Wijnvoord speelde Dave eerder in de 4-mans bluesformatie Leakin'Roof.

Met de Dave Warmerdam Band is de muzikale richting van Dave breder geworden, maar samen met Lothar is het altijd back to basic blues.

Lothar Wijnvoord is geboren in 1996. Hij groeide op in een muzikaal gezin en blues is een belangrijk deel van zijn muzikale opvoeding. Op zijn 11e leerde hij van zijn vader de eerste akkoorden spelen op de gitaar. Lothars gitaarspel wordt beïnvloed door o.a. Eric Clapton, maar ook door Peter Green.

Social Media
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon